Saturday 30 August 2014

Vinnare i Eurolotteriet ger bort förmögenhet

En kvinna från Nordirland säger att hon tänker ge bort £26 miljoner av de £27 miljoner hon vann i Eurolotteriet. Generösa Margaret Loughrey levde på £58 i veckan när hon drog hem Europa Lotteriet-jackpotten i december, och nu säger hon att hon hellre hjälper de som behöver det än spenderar det på sig själv.

Hon har redan donerat över hälften av sin förmögenhet i och runt sin hemstad Strabane, och är VD för nio företag, inklusive sex nya firmor som registrerades i förra veckan.

När hon talar om sina filantropiska planer säger hon att ”jag vet hur det är att inte ha något. Det är därför jag ger bort det – jag kan inte sakna det jag aldrig hade.

"Halva mitt vuxna liv har jag varit arbetslös och halva har jag levt på minimilön, så jag vet hur svårt det kan vara."


Hennes största utläggning än så länge har varit den miljon pund hon lade på att köpa denhistoriska Herdman's Mill i Sion Mills. Hon tänker omvandla det till en turistdestination i ett försök att ge sin älskade hemstad en välbehövd boost.

Hon lade till att ”så fort som jag vann pengarna sade jag att det skulle leda till gott för staden. Jag har redan gett bort hälften.

"Jag har alltid sagt att jag skulle behålla en miljon pund för mig själv och sen låta resten gå till staden. ”Det finns så mycket talang här i Strabane, folk behöver bara en andra chans.
"Alla har rätten att arbeta ihop brödfödan, att stödja sina familjer, att köpa sina egna hem, att driva sina egna företag. Man behöver bara ges chansen."

Det värmer alltid mitt hjärta att höra om bra människor som gör osjälviska saker för andra. Tänk hur fantastisk världen vore om fler människor faktiskt tänkte och betedde sig så här.

Den här fantastiska verksamheten lyfter dock frågan vad du skulle göra med en så livsförändrande pott pengar? Om du vill få reda på det kan du köpa biljetter för morgondagens Eurolotteriet-dragning på webbsidan här, och sen kanske du kan göra lite gott för din svenska hemstad! Lycka till!